Neden Ip Kamera

BY IN Kameranın Z'si Henüz yorum Yok , , ,

Neden Ip Kamera

 

Elbette bu konu hakkında birtakım şeyler yazacağız. Tek cümle ile belirtmek gerekirse.

Günümüzde en yüksek çözünürlük veren güvenlik kamerası, Gelecekte ise güvenlik kameralarının tamamı Ip olacağından kablo alt yapınız Ip güvenlik kamerasına uygun olmalıdır.

 

Şirketinize kamera sistemi kurdurmak istiyorsunuz. Ancak nereye konulacak, kamera konulunca ne göreceğim, nerden izleyebilirim, ne kadar kayıt tutacak, kameralar arasındaki kalite farkını satın almadan nasıl görürüm vs. gibi sorular kafanızı kurcalamakta.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken husus altyapı seçimidir. Projelerde altyapı maliyeti kamera maliyetlerinden fazla tutmaktadır. En iyi http://onlinecasinokiwi.com/free-pokies/ ve kazanmak ikramiye! Bu sebepten alt yapı yapılırken ileriye dönük, esnek, ekonomik bir altyapı kurulması mantıklı olur.

İleriye dönük altyapı bu günün en büyük firmalarında kullandığı fiber optik kablolama ile yapılır. Fiber Optik kabloyu aynı zamanda bilgisayar ağ sisteminizde, görüntülü konuşma sisteminizde, telefon sisteminizde yani uzun mesafe data aktarımı gereken her yerde kullana bilirsiniz. Eğer mevcut fiber sisteminiz varsa işiniz daha kolay. Fiber Optik yapının esnekliği kamera sistemi kurulumunda işinize yarayacaktır.

Sisteminizi cctv kablosu ile kurulursa, bu kablolar sadece analog kamera sisteminde işe yarar ve sonradan sisteme kamera eklemek istediğinizde kayıt sisteminden kameraya kadar tekrar kablolama yapılması gerekir.

Fiber optik kablolama ile alt yapıya karar verdiniz (detaylı bilgi için www.acilfiber.com adresimizi ziyaret ediniz). Kameralar ip mi olacak. Hayır. Mecbur değilsiniz. Analog sistemleri fiber altyapı kullanarak kurulmaktadır. Fiber video converter ile sorunsuz kullanabilirsiniz. (detaylar için http://www.acilfiber.com/urunler ziyaret ediniz).

Sıra geldi kamera seçimine. IP, ANALOG, HD-SDI şeklinde ayrılır. HD-SDI kameraları geçiş ürünü olduğunu düşündüğümüzden değerlendirmeyeceğiz.  Ip mi analog mu sorusunun cevabı basit.

Analog kameralar 704 (genişlik) x 576 (yükseklik) nokta ebatlarından oluşan bir resim karesi görüntüsü verirler (örnek için tıklayınız).  Ip kameralar 1mp den 5 mp e kadar mevcuttur. biz 1 mp olanını inceleyeceğiz.

Evet 1 mp kameralar 1280 (genişlik) x 720 (yükseklik) nokta ebatlarında resim karesi verirler. (hd güvenlik kamerası demo videosu için tıklayınız.)

Sonuç : 704 * 576 = 405504 nokta eder.  1280 * 720 = 921600 nokta eder.   921600/405504 = 2,27  1 mp kamera analog kameradan 2,27 kat fazla nokta barındırmasından dolayı 2,27 kat iyi olduğu söylenebilir.  Aslında gözle görerek karşılaştırma yapabileceğiniz bu farkı bu kadar anlatmaya gerek yoktu. Yukarıdaki iki örnek resme bakarak kendiniz görün.